Clubkampioenen senioren en jeugd seizoen 2012-2013 bekend !

Geplaatst: 30 juni 2013

Gedurende een aantal weken in de maand juni zijn zowel bij de senioren als bij de jeugd de clubkampioenschappen gehouden. De volgende badmintonners mogen zich clubkampioen van 't Pluumpje noemen:

Senioren
Herenenkelspel klasse A: Michiel
Herenenkelspel klasse B: Eric
Herendubbelspel klasse A: Yannick & Michiel
Herendubbelspel klasse B: Eric & Henk vd V.
Damesdubbelspel: Mischa & Ingeborg
Gemengd dubbelspel klasse A: Theo & Mirthe
Gemengd dubbelspel klasse B: Ivan & Mineke

Jeugd
Niveau 1: Amanda
Niveau 2: Esther
Niveau 3: William
Niveau 4: Luca

Bij de jeugd zijn er foto's gemaakt op de laatste avond van de clubkampioenschappen. Kijk snel in het album!

Iedereen gefeliciteerd met zijn/haar titel als clubkampioen!
BC De Stenge toernooi

Geplaatst: 30 maart 2013 

Dit seizoen was het op zaterdag 30 maart weer zover: het jaarlijkse Stenge Toernooi werd in Heinkenszand georganiseerd. Een seniorentoernooi met veel deelnemers, waardoor de eerste wedstrijden al om 8 uur begonnen! Van onze club 't Pluumpje hadden zich 18 leden aangemeld om hun kunsten te vertonen. 's Morgens werden de dubbels gespeeld en 's middags stonden de mixen gepland. Pas aan het einde van de middag waren ook de winnaars van de laatste wedstrijden bekend. Hierna volgde de prijsuitreiking waarbij meerdere Pluumpje leden in de prijzen waren gevallen! Hieronder de prijswinnaars van onze club. Gefeliciteerd! Vergeet niet de foto's in het album op de site te bekijken!

Damesdubbel klasse A                                              Gemengd dubbel klasse A +
1e prijs Mieke + Mirthe                                               1e prijs Mirthe + Roel (andere club)
2e prijs Jessica + Marjolein                                         2e prijs Jessica + Maarten (andere club)

Damesdubbel klasse B                                              Herendubbel klasse C
2e prijs Sharon + Inge (andere club)                          2e prijs Henk + Chris


Sinterklaasavond bij de jeugd

Geplaatst: 28 november 2012

Omdat 5 december dit jaar precies op woensdag is, hebben we Sinterklaasavond voor de jeugd bij 't Pluumpje een week eerder gehouden. Op deze speciale avond hebben we 'apenkooitje' gedaan. Banken, kasten, matjes, speedladders, korven, hoepels, van alles en nog wat werd uit de berging gehaald om daarmee een hindernis parcours in de zaal te maken. Plotseling kwamen er twee zwarte Pieten de zaal binnen gesprongen. Ze hadden een grote zak bij, wat zou daar in zitten? Drie grote pakjes kwamen er uit deze zak tevoorschijn! Steeds na een ronde apenkooitje mocht de jeugd een pakje open maken. Uiteindelijk bleek dat de Pieten een pakje met chocolademunten, een pakje met kikkersnoep en een pakje met kruidnootjes meegenomen hadden naar onze club. Genoeg lekkers voor iedereen! De jeugd heeft de zwarte Pieten behoorlijk achterna gerend bij de apenkooi en het was een gezellige en drukke Sinterklaasavond bij 't Pluumpje! Kijk in het bijbehorende album op de site voor leuke kiekjes!

                                                        Jeugduitje naar Eredivisieclub The Flying Shuttle Barendrecht

Geplaatst: 24 november 2012

Op zaterdag 24 november was er een activiteit voor de jeugd van 't Pluumpje georganiseerd. We hebben eredivisieclub The Flying Shuttle in Barendrecht bezocht. We gingen met 8 jeugdleden en maar liefst 8 begeleiders op pad. Allereerst hebben we een badmintonclinic gevolgd gegeven door Eredivisiecoach Edward vd Heuvel met begeleiding van de Eredivisiespelers van het 1e team. De clinic werd begonnen met een warming-up. Omdat er genoeg ruimte in de zaal was konden alle begeleiders ook meedoen aan de clinic. Na de warming-up deden we een aantal technische oefeningen met de shuttle. Hierna werd de groep opgesplitst en bij elke baan werd begeleiding gegeven door iemand van het Eredivisieteam. Daarna nog even partijen gespeeld waarbij ook de spelers en speelsters van het 1e team fanatiek meededen. Aan het eind van de clinic kreeg iedereen de kans vragen te stellen, handtekeningen te scoren en werd nog een korte demo gegeven.

Vanaf 18.00 uur stond de Eredivisiewedstrijd tussen The Flying Shuttle en Slotermeer op het programma. De jeugdleden van 't Pluumpje mochten meehelpen in de line-up. Hierbij mochten ze meelopen naar het midden van de zaal waarna de spelers voorgesteld werden. De meeste jeugdleden durfden wel mee te lopen met hun idool! Voor deze avond hadden we twee spandoeken laten maken en bij de tribune opgehangen. Na de line-up eerst met z'n allen gegeten in de kantine. Daarna de wedstrijden vanaf de tribune gevolgd. Wat een niveau zeg!

The Flying Shuttle superbedankt voor de enthousiaste ontvangst en de geweldige topdag! Voor iedereen was het een hele leuke beleving!

De foto's van de wedstrijden 's avonds staan in het album op de site. Om een indruk te krijgen van de clinic is er filmmateriaal opgenomen door The Flying Shuttle zelf. Dit mag je dus niet missen:Mosselavond voor de senioren

Geplaatst: 10 november 2012

Voor de club is dit een jaarlijks terugkerende avond. Voor de liefhebber volop mosselen, daarnaast ook de mogelijkheid om kipsaté te eten. Vanaf 17.30 uur was iedereen van harte welkom in het gebouw van Jeugdkorps Confetti in Goes om lekker te komen smullen. De mosselen werden zelf bereid door onze Pluumpje-chefkoks. Ook de zelfgemaakte kipsaté was weer goed gaar en machtig van smaak.

De opkomst van Pluumpje leden naar de mosselavond dit jaar was weer groot, waaronder ook een groepje kinderen (van seniorleden). De kinderen konden zich wel vermaken in de zaal naast de eetruimte. Ze konden een paar shuttles slaan, tafelvoetballen en meezingen met de karaoke-set.

Voor jong en oud was het een gezellige avond. Bedankt organisatie! Ook van dit jaarlijkse Pluumpje-succesnummer zijn natuurlijk weer foto's gemaakt die op de site te bekijken zijn... Iedereen kijkt er alweer naar uit om volgend jaar weer bij de mosselavond aanwezig te zijn!BC 't Pluumpje 2e geworden in finale Zeeuwse beker

 
Geplaatst:10 augustus 2012
 
De finale om de Zeeuwse beker ging tussen BC 't Pluumpje en SV Kats. Door een einduitslag van 4-13 zijn Patrick, Theo, Ingeborg en Sanne 2e geworden in deze badmintonfinale Zeeland. Een mooie prestatie!
 
MD Patrick en Theo tegen David en Harm 17-21 16-21
VD Ingeborg en Sanne tegen Natasja en Sylvia 13-21 17-21
ME1 Patrick tegen David 21-15 21-15
VE1 Ingeborg tegen Natasja 13-21 8-21
ME2 Theo tegen Harm 12-21 15-21
VE2 Sanne tegen Sylvia 21-19 16-21 21-12
GD1 Sanne en Patrick tegen Natasja en David 16-21 19-21
GD2 Ingeborg en Theo tegen Sylvia en Harm 13-21 16-21Ikhouvanbadminton.nl promoot onze club !
 

Geplaatst: 7 augustus 2012 

'Ik hou van badminton' is een jong, nieuw initiatief opgericht in maart 2011 door Bart-Jan den Hollander (hij gaf de clinic met de Chemps bij het 40-jarig jubileum van 't Pluumpje). Met dit initiatief wil hij het positieve en het mooie in de badmintonsport naar boven halen. Ofwel de sport en de sporters in het zonnetje zetten. Tot grote verbazing was wereldtopper Taufik Hidayat één van de eersten die zijn medewerking verleende. Later volgden nog meer (inter)nationale toppers, bijvoorbeeld Ruud Bosch en Monique van der Wouden uit eigen land.
 
Op de site ikhouvanbadminton.nl waarop onze club een eigen pagina heeft, wordt zo ook reclame gemaakt voor 't Pluumpje. Ga hiervoor naar de homepage en kijk vervolgens onder 'Verenigingen'. Daarnaast is nog veel meer leuks op deze site te vinden!
 
Er staan nog heel mooie dingen te gebeuren, want... wij houden van badminton!

 Facebook pagina van BC 't Pluumpje !

Geplaatst: 7 augustus 2012
 
Afgelopen juni heeft Sharon Kouwenhoven van onze club een Facebook pagina aangemaakt van BC 't Pluumpje. Al een aantal leden hebben een bericht achtergelaten. Bedankt Sharon!
Op deze site www.pluumpje.nlzijn op de homepage een aantal buttons toegevoegd naar verschillende social media, waaronder dus de eigen Facebook pagina van 't Pluumpje.


Clubkampioenschappen 't Pluumpje senioren

Geplaatst: mei + juni 2012 

Op 23 mei, 30 mei en 6 juni hebben we de clubkampioenschappen 2012 voor de senioren bij 't Pluumpje gehouden. Zoals bekend zijn de kampioenschappen dit seizoenop een andere manierdan voorgaande jaren georganiseerd. Iedereen kon zich individueel inschrijven en vervolgens werdensteedstweedeelnemers door loting aan elkaar gekoppeld voor een wedstrijd. Elke wedstrijd werd er opnieuw geloot wie met wie zou gaan spelen. Na elke wedstrijd kon iedereen voor zichzelfzijn/haarverdiende punten op een scoreformulierbijhouden. Het was geen probleem als je een speelavond niet kon deelnemen of bijvoorbeeld eerder weg moest.
 
Met dit nieuwe idee voor de clubkampioenschappen hebben in totaal maar liefst 35 Pluumers zich aangemeld. Na 3gezellige speelavonden en wat rekenwerk zijn de winnaars bekend.Degene die gemiddeld zoveel mogelijk punten per 10 minuten wedstrijd heeft gescoord mag zich clubkampioen van het seizoen 2011-2012 bij 't Pluumpje noemen!
 
Heren clubkampioen 't Pluumpje 2011-2012
1. Bennie Koppejan (28,5 punten per 10 min. gescoord!)
 
Dames clubkampioen 't Pluumpje 2011-2012
1. Mirthe van Dijk (28,2 punten per 10 min. gescoord!)

 
Afsluitend etentje senioren bij JAVA PALACE
 
Geplaatst: 29 juni 2012

Op 29 juni is weer het jaarlijkse afsluitende etentje voor de senioren van 't Pluumpje geweest. Met een groep van zo'n 20 personen zijn we gaan eten bij JAVA PALACE vlakbij De Stenen Brug in Goes. Het buffet bestond uit diverse voorgerechten, hoofdgerechten, fruit en ijs. Een aantal Pluumers vond de gezellige avond nog niet lang genoeg en ging later nog de stad in! Tijdens het etentje zijn natuurlijk weer verschillende foto's genomen. Kijk in het album op de site!


Kind & kind avond voor de jeugdleden
 
Geplaatst: 20 juni 2012 

Aan het eind van het seizoen (op 20 juni) hebben we een kind & kind avond georganiseerd. Ieder jeugdlid van 't Pluumpje mocht een vriendje, vriendinnetje, broertje, zusje of ... meenemen voor een leuk avondje jeugdbadminton.
Als warming-up deden we de shuttle run test, oeff..! Tijdens de kind & kind avond had Menno voor de muziek gezorgd. Later werden er tweetallen gemaakt bestaande uit een jeugdlid samen met een niet-jeugdlid. We gingen schuiftoernooi doen met wedstrijdjes van ongeveer 5 minuten.
We hopen dat de nieuwelingen een leuke avond bij 't Pluumpje hebben gehad. En het zou natuurlijk leuk zijn als we hierdoor weer een aantal nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen!
BC De Stenge Auto Vermeulen Toernooi
 
Geplaatst: 24 maart 2012

Op 24 maart werd wederom het jaarlijkse BC De Stenge Auto Vermeulen Toernooi georganiseerd in Heinkenszand. Ook dit seizoen weer genoeg deelnemers van 't Pluumpje van de partij: Patrick, Mirthe, Elselien, Jorien, Theo, Mischa, Bennie, Sharon, Jessica, Wilco, Chris, Eric, Mieke, Matthijs, Rick, Line en Marjolein.
 
In de ochtend werden de heren- en damesdubbels gespeeld. De volgende Pluumers hebben een prijs gewonnen bij de dubbels:
DD-A 1e prijs Marjolein (met Suzan van BC Zeeland)
DD-B 2e prijs Sharon (met Inge van Sinar '75)
HD-C 1e prijs Chris (met Michel van BC De Stenge)
 
's Middags stonden de mixen op het programma. Ook hier een prijs voor 't Pluumpje:
GD-A 2e prijs Mieke (met Michael van BC Someren)
 
Na afloop van het toernooi de prijsuitreiking en aansluitend was er nog de mogelijkheid om mee te gaan eten bij Chinees/Indisch restaurant Happy Garden.
 
Natuurlijk foto's van deze toernooidag in het album op de site!


Het Open Reimerswaals Lamb Weston toernooi
 
Geplaatst: 4 februari 2012 

Op zaterdag 4 februari organiseerde badmintonclub Rillandia Smashers het Open Reimerswaals Lamb Weston Toernooi 2012. Vorig seizoen was de 1e editie van dit toernooi en dit jaar dus de 2e keer en weer in Kruiningen. ’s Morgens werden de herendubbels en damesdubbels gespeeld en ’s middags waren de mixen ingedeeld. Inschrijven was mogelijk in klasse A, B, C en recreanten. In totaal hadden 110 badmintonners zich ingeschreven. Onze club was met de deelname van 13 Pluumers ook weer duidelijk van de partij: Patrick, Mirthe, Elselien, Theo, Sanne, Ke, Jessica, Sharon, Bennie, Wilco, Line, Marjolein en ik. Ennn ja ja… iedereen van ’t Pluumpje heeft wel één of meerdere wedstrijden gelijk gespeeld of gewonnen. Helaas moest Marjolein al in haar eerste damesdubbel op het toernooi geblesseerd de badmintonstrijd staken. Hopelijk zien we je snel terug op de baan Marjolein! De meest opvallende sportieve prestatie komt op naam van Sanne, want zij heeft als enige van onze club een prijs weten te veroveren: de 1e prijs in de damesdubbel klasse B met Romini (van TFS’57 uit Bergen op Zoom). Gefeliciteerd! 

Met verzameld beeldmateriaal van een dagje toernooi heeft Mirthe een helemaal te gek filmpje in elkaar gezet. Compleet met intro en afsluiting en met precies de perfecte muziek eronder. Voor iedereen een aanrader om meer dan eens te bekijken! Dit is de link: 

http://www.youtube.com/watch?v=CheSQ5oiQnc 
Sfeerimpressie Open Reimerswaals Lamb Weston toernooi 2012 met Mieke Sanderse, Mirthe van Dijk, Roel Slenter, Cynthia Swaanen, Simone Clarisse, Inge Geldof e.a. 

Bekijk ook nog een aantal foto's in het album op de site!


Grote Clubactie bij 't Pluumpje
 
Geplaatst: november 2011 

Ook dit jaar heeft 't Pluumpje weer meegedaan aan de Grote Clubactie. Van de opbrengst kunnen we leuke dingen doen, zoals de seizoensafsluiting bij de senioren of een jeugduitje, maar ook het huren van de zaal of het kopen van nieuwe shuttles kost geld.
 
Dit jaar was het kopen van loten heel makkelijk gemaakt. Er was een eigen clubpagina van 't Pluumpje aangemaakt op internet en via deze pagina kon je loten kopen. 80% van de opbrengst is voor onze club. Daarnaast maakten alle lotenkopers kans op maar liefst 100.000 euro en vele andere prijzen…3
 
In het begin liep de verkoop nou niet echt op rolletjes. Pffff… als we zo 30 loten moeten verkopen… Dat was namelijk het minimum aantal wat verkocht moest worden om de actie winstgevend te maken. Maar, na een paar keer een herinneringsmailtje naar alle Pluumers kreeg de verkoop toch steeds een nieuwe ‘boost’. En dan nu eindelijk het belangrijkste… de totale opbrengst van de actie. Er zijn 64 loten verkocht, dus meer dan het dubbele van het minimum aantal van 30 stuks! Even snel rekenen betekent dat dus € 192 waarvan 80% voor ’t Pluumpje is. Daarmee is de Grote Clubactie dit seizoen dus geslaagd, een leuk zakcentje.
 
Alle lotenkopers super bedankt voor jullie bijdrage !

                                                               


Mosselavond

Geplaatst: 19 november 2011

Op zaterdag 19 november werd de jaarlijkse mosselavond gehouden. Jaa, alweer voor de vijfde keer! Tussen 17.30 en 18.00 kwamen alle liefhebbers binnen en het eten liet daarna niet lang meer op zich wachten. Iedereen kon genoeg eten van de mossels, kipsaté, friet en brood. Hierna waren er verschillende soorten ijs met warme kersen en slagroom en als afsluiting koffie of thee. Tussendoor kon iedereen zich uitleven met badminton, tafelvoetbal of karaoke. Bij de karaoke waren vooral Theo en Chris veelvuldig met de microfoon te horen!
 
Iedereen van de organisatie bedankt voor de gezellige avond met het lekkere eten!
 
Bekijk ook de foto's in het album op de site!
 
Zorg dat je volgend jaar er (weer) bij bent…

Pluumpje 1 in de krant !

 
Geplaatst: 3 oktober 2011
 
 

 
Uitslag competitiewedstrijden Pluumpje 1 op Teletekst
 
Geplaatst:24 september 2011
 
De uitslagen van de competitiewedstrijden van team 1 zijn dit seizoen eveneens te vinden op Teletekst van Omroep Zeeland! Kijk hiervoor op pagina 609. De competitie startte met een uitwedstrijd vrijdagavond 16 september tegen Selecta in Dordrecht. De extra trainingen van de afgelopen tijd betaalden zich uit: 7-1 winst voor Pluum! Een week later werd thuis met 6-2 gewonnen van BC Meteoor uit Hellevoetsluis.Seizoensafsluiting senioren Grieks etentje bij Saloniki

Geplaatst: 1 juli 2011

Vrijdagavond 1 juli stond de seizoensafsluiting voor de seniorleden van 't Pluumpje op het programma. We zijn lekker Grieks gaan eten bij Saloniki op de Beestenmarkt in Goes. Een groep van ongeveer 40 personen wilde deze gezellige avond niet missen! Het menu bestond uit 3 gangen en daarna had iedereen echt wel genoeg gegeten… Later op de avond hield voorzitter Kees nog een klein toespraakje waarin hij de clubkampioenen van het afgelopen seizoen in het zonnetje zette.
 
Hieronder de clubkampioenen 2010-2011 op een rijtje:
HD Chris & Kees T.
HE Bennie
DD Sanne & Ingeborg
DE Mieke
GD Sanne & Ke
 
Rond 23.30 uur waren alle Pluumers vertrokken en keerde de rust terug bij Saloniki…
Iedereen een leuke vakantie en tot volgend seizoen!


Clubkampioenen jeugd
 
Geplaatst: 29 juni 2011

Op de laatste speelavond van het seizoen 2010-2011 hebben we de clubkampioenschappen bij de jeugd afgerond met een schuiftoernooi enkelspel. De volgende jeugdleden gaan als clubkampioen de zomervakantie in:
 
Niveau A 1e en 2e plaats: Amanda en Rick
Niveau B 1e en 2e plaats: Stijn O. en Jessica v.d. B.

Tegen 20.30 uur kon iedereen zijn laatste energie nog even kwijt bij het rond-de-tafel-spel. En tenslotte nog een lekkere verrassing… Kersverse clubkampioen Stijn had een traktatie meegebracht, omdat hij volgend seizoen helaas niet meer komt badmintonnen…

Alle jeugdleden een supervakantie en we zien jullie graag op 7 september weer !


Seizoensafsluiting jeugd bowlen en bioscoop

Geplaatst: 18 juni 2011

Voor het weekend van 18 en 19 juni hadden Eric, Chris en Mieke grote plannen uitgedacht voor een jeugdkamp. Helaas moesten we een paar dagen daarvóór tijdens een (toen nog zonnige) avond op een terrasje besluiten het kamp af te blazen i.v.m. slechte weersvoorspellingen. Die avond moesten we natuurlijk nog wel in sneltreinvaart een alternatief programma in elkaar draaien als seizoensafsluiting voor de jeugd van Pluum. En zo werd 18 juni toch nog een succesnummer. Van de partij waren Babeth, Karlijn, Jessica v.d. B., Amanda, Menno, Jolanda en Rick plus begeleiding Chris, Eric en Mieke.

We zijn allereerst een uur gaan bowlen bij Bowlland in de Zeelandhallen. Met twee groepjes van 5 was dat mooi verdeeld. En we hebben heel wat bijzondere manieren van bowlen gezien hoor! Met twee handen tegelijk, tussendoor je benen, achteruit met je rug richting de baan, enz. Daarna was het tijd voor friet waarna we met z'n allen gelijk door gingen de bioscoop in. Je kon kiezen uit twee films. Eric ging met Amanda, Babeth en Karlijn naar Pirates of the Caribbean en Chris en Mieke gingen met Jessica, Jolanda, Menno en Rick naar The Hangover. Nadat iedereen genoeg popcorn op had en de films afgelopen waren, gingen we terug naar de bowlingbaan. We hadden nóg een uur bowlen gereserveerd, maar konden er geen genoeg van krijgen en dus werd het maar liefst anderhalf uur. Op het eind van de avond had Eric nog voor prijsjes gezorgd en rond 23.00 uur was het afgelopen.

Babeth was precies vandaag jarig en zei nog nooit zo'n leuke verjaardag te hebben gehad. Het was zeker een te gekke en gezellige avond! En ja Eric en Chris, achteraf gezien hadden jullie inderdaad gelijk hoor om het kamp niet door te laten gaan…


BC De Stenge Auto Vermeulen Toernooi
 
Geplaatst: 26 maart 2011

Op 26 maart was door BC De Stenge in Heinkenszand een toernooi georganiseerd voor deelnemers van allerlei clubs. Zoals elk jaar waren er genoeg Pluumers die weer graag mee wilden doen. Dit jaar hebben deze fanatiekelingen hun badmintonkunsten vertoond: Pieter A., Patrick, Elselien, Theo, Jorien, Ingeborg, Sanne, Sandor, Ke, Bennie, Wilco, Chris, Eric, Jan, Mieke, Henk, Amanda, Rick, Line en Marjolein. En 't Pluumpje ging natuurlijk niet zonder prijzen van de baan af, want...
 
HD-C
1e prijs: Chris & Michel (BC De Stenge)
 
DD-A
1e prijs: Marjolein & Suzan (BC Zeeland)
2e prijs: Mieke & Sylvia (Kats)
 
DD-B
2e prijs: Ingeborg & Sanne
 
GD-A
2e prijs: Ingeborg & Renaldo (TFS '57)
 
GD-B
1e prijs: Ke & Sanne
 

 
Na afloop van het toernooi was er de mogelijkheid om Chinees te gaan eten bij restaurant Happy Garden in Heinkenszand. Ook daar was een groepje Pluumers van de partij. Bekijk de foto's van deze leuke dag op de site!
 

BCRS LambWeston toernooi
 
Geplaatst: 29 januari 2011

Badmintonclub Rillandia Smashers heeft op zaterdag 29 januari een seniorentoernooi georganiseerd voor verschillende niveau's in de Reimerswaalhal in Kruiningen. Een groep van 13 enthousiaste Pluumers heeft aan dit toernooi deelgenomen: Patrick, Elselien, Theo, Jorien, Ke, Jessica, Bennie, Sharon, Wilco, Pieter N., Mieke, Line en Marjolein. 's Morgens werden vanaf 9.00 uur de dubbels gespeeld. Daarna was het tijd voor de mixen waarbij de laatste wedstrijd pas rond 19.45 uur was afgelopen! Het was een heel gezellig toernooi met spannende wedstrijden waarbij alle Pluumers hun uiterste best hebben gedaan. Uiteindelijk heeft onze club meerdere mooie prijzen gewonnen. Goed gedaan Pluumers!
 
HD-A
2e prijs: Ke & Vincent (BC Zeeland)
 
HD-B
2e prijs: Bennie & Pieter N.
 
DD-A
1e prijs: Mieke & Sylvia (Kats)
2e prijs: Jessica & Marjolein
 
GD-A
2e prijs: Theo & Marjolein
 
GD-B
2e prijs: Wilco & Elselien
 
 
Van dit toernooi zijn natuurlijk allerlei foto's te bekijken in het fotoalbum!

 
Gripjes voor je racket te koop !
 
Geplaatst: 20 januari 2011
 
Is het handvat van je racket versleten of te dun om lekker vast te houden? Bij deze wil ik dan laten weten dat je bij mij (Mieke) nieuwe gripjes voor je racket kunt krijgen. Het gaat om overgrips die je dusoverje basisgrip doet. Er zijn allerlei kleuren verkrijgbaar: opvallend groen, geel, oranje of misschien past zwart, grijs of blauw beter bij jouw racket? De prijs is € 2,00 per grip. Ik kan je trouwens helpen om de grip netjes rond je handvat te doen. Ook voor jeugdleden! 
Nieuwe website www.pluumpje.nl online !
 
Geplaatst: 16 januari 2011
 
Het is zover, de nieuwe website van BC 't Pluumpje is in de lucht! De vorige (nogal verouderde) site is daarmee voorgoed verleden tijd. Een aantal weken terug konden jullie al een glimp van de nieuwe site opvangen en je reacties en ideeën mailen. We hebben allerlei enthousiaste reacties mogen ontvangen. Hieronder kun je een aantal reacties van verschillende Pluumers lezen.
 
 
Wauwie, ziet er goed uut!      Het ziet er allemaal netjes uit. Compliment.         Prima site! Alles klopt lijkt me.
- Elselien Elenbaas -                                 - Kees Tramper -                                      - Pieter Nijsse -

 
 Hartstikke goed die website. Ik vind alles er heel positief uit zien.
-Corrie Paauwe -


Nieuwjaarsborrel 2011
 
Geplaatst: 5 januari 2011

Woensdag 5 januari was de eerste speelavond van het gloednieuwe jaar 2011. Bij de jeugd hebben we een mini-gehandicapten-schuiftoernooi gespeeld. Dit betekent dat er op een aantal badmintonvelden met een handicap gespeeld moest worden. Het net was bijvoorbeeld hoger opgehangen dan gewoonlijk. Een andere handicap was een blinde muur als net waar je dus extra laat de shuttle over heen zag aankomen... Lastig! Daarna was er bij de jeugd tijd voor champagne en negerzoenen. Op deze avond was voor de seniorleden van 't Pluumpje ook traditioneel een nieuwjaarsborrel op touw gezet. Gezellig met een glas champagne en verschillende toostjes konden we elkaar Gelukkig Nieuwjaar wensen.
Sinterklaas 2010
 
Geplaatst: 8 december 2010

Op woensdag 8 december hebben we Sinterklaasavond gevierd bij badmintonclub 't Pluumpje. Bij de jeugd was er een zogeheten ouder/kind Sinterklaas toernooi op touw gezet. Dit betekende dat elk jeugdlid zijn vader, moeder, broer, zus, vriend, vriendin, of ..., mocht meenemen. De avond begon met een zwarte Pieten estafette. Op een hindernis parcours moesten zo snel mogelijk allerlei kledingstukken van een zwarte Pieten kostuum verzameld worden. Plotseling kwam er ook nog een 'echte' zwarte Piet de zaal binnen! Daarna deed iedereen mee aan een schuiftoernooi waarbij natuurlijk ook hele lekkere prijzen te winnen waren. De Sinterklaasavond bij de jeugd werd afgesloten met het spel rond-de-tafel. Chocoladeletters, chocolademunten, pepernoten, enz... waren er genoeg!
 
Bij de senioren mocht Sinterklaasavond natuurlijk ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Iedereen kon zijn energie kwijt bij een schuiftoernooi. Er werden wedstrijdjes in dubbelvorm van ongeveer 10 minuten gespeeld. Elke wedstrijd speelde je met iemand anders samen. Ieders dubbelpartner werd willekeurig bepaald aan de hand van een spel kaarten in de grote rode mijter van de Sint. Ook bij de senioren werd er volop gestrooid met chocoladeletters, pepernoten, spekkies en nog meer lekkers.
 
Vergeet zeker niet de foto's van deze Sinterklaasavond te bekijken in het fotoalbum!
 
 

 
Jeugd Grand Prix toernooi Cadzand
 
Geplaatst: 27 november 2010

Op 27 november was er een Grand Prix toernooi voor de jeugd. Rick, Stijn, Jessica en Jeanine hadden zich aangemeld om mee te doen. De eerste sneeuwvlokken vielen en we gingen op weg naar Cadzand. De hele dag door werden dubbel- en enkelwedstrijden gespeeld. Stijn en Rick dubbelden samen en zo ook Jessica en Jeanine. Rick stond in één van zijn enkels een hele set 4 of 5 punten op voorsprong, maar verloor toch nog nipt. In gedachten had hij al gewonnen, dus in de volgende wedstrijd verstand op nul bij een voorsprong en... toen won Rick wel heel knap zijn enkelspel in 3 sets. Goed gedaan! Stijn speelde heel fanatiek veel punten bij elkaar in zijn enkels. Hij verloor bijvoorbeeld maar net met 21-16 en 21-19 tegen verschillende jeugdspelers die al jaren aan deze Grand Prix toernooien meedoen! Jessica en Jeanine haalden niet zoveel punten bij elkaar, maar konden wel veel shuttles terugslaan en spannende rally's maken. En dat terwijl ze voor het eerst meededen! Rond 16.00 uur had iedereen alle wedstrijden gespeeld en konden we terug richting Sportpunt Zeeland. Het was een gezellig en leerzaam toernooi. Op naar de volgende keer!
 
O ja, Rick, Stijn, Jessica en Jeanine, jullie actiefoto's staan natuurlijk in het fotoalbum!
 
 

Mosselavond 2010
 
Geplaatst: 20 november 2010 

Na het succes van vorig jaar bedachten Pieter Aalbers, Chris Minnee en Kees Tramper dit jaar opnieuw een heerlijke mosselavond te organiseren. Seniorleden van 't Pluumpje, partners en kinderen waren uitgenodigd op 20 november. In totaal hadden ongeveer 40 liefhebbers zich aangemeld voor deze gezellige avond. Voor degenen die niet van mosselen houden, was er kipsaté gemaakt. Na de mosselen en de kipsaté kreeg iedereen allerlei soorten ijs met slagroom en warme kersen voorgeschoteld. Daarna was zelfs aan koffie en thee gedacht. Aan het eind van de avond was de grote pan vol kilo's mosselen helemaal leeg en was er ook van de kipsaté maar weinig overgebleven. Kijk snel in het fotoalbum wat een geslaagde activiteit het was!
 
 
 
Jubileumfeest 40 jarig bestaan 't Pluumpje in 2010
 
Geplaatst: 3 juli 2010

In 2010 bestond onze badmintonclub maar liefst 40 jaar. Dat moest natuurlijk groots gevierd worden. De jubileumcommissie met Eric Noordhoek, Chris Minnee en Jorien van de Gruiter hadden zaterdag 3 juli als datum geprikt voor de feestdag.
 
Rond 12.00 uur begon het jubileumfeest voor de jeugdleden in het Sportpunt Zeeland. Allereerst werden de deeldiploma's afgenomen waarvoor iedereen de voorgaande maanden fanatiek had getraind. En... iedereen was met gemak geslaagd! Vanaf 14.00 uur was er een clinic georganiseerd voor de seniorleden van 't Pluumpje. Eredivisietrainer Bart-Jan den Hollander was samen met de Chemps uitgenodigd om deze clinic te verzorgen. Ondertussen was er 's middags ook een receptie in het Sportpunt waar zelfs meerdere oud-leden van de club op af waren gekomen! Aan het eind van de middag gingen de jeugdleden samen eten en midget golfen bij de Vierlinden. 's Avonds konden de senioren barbecuën en ging het druk bezochte feest nog tot in de kleine uurtjes door.
 
Bijkomende verrassing voor iedereen was een gepubliceerd artikel compleet met foto in de PZC van de clinic!
 
Naast onderstaande foto van Bart-Jan tijdens de clinic staan allerlei foto's van de jubileumdag in het fotoalbum.